Taronja tales 2020

 In Uncategorized

(klik op oranje titel voor het volledige verhaal)

Hallo allemaal! Alweer een tijdje geleden dat ik mijn blogje deed, sterker nog, een heel jaar! Nou ja, ik was er wel, maar niet zo schrijverig kennelijk. Alles gaat voorspoedig, en na een leuke warme zomer en een gezellige lauwe winter is het tijd voor een deelzame blog. Want het is tijd voor een volgende stap of misschien is het wel een sprong! Want het plan is behoorlijk spannend en vrij plotseling. Maar dingen gaan zoals ze gaan, soms stap voor stap soms met vaart.

Dus wat gaat er allemaal gebeuren? Ik ga Taronja verhuizen naar een ander pand! Ik blijf in Zwolle natuurlijk. En ik heb een leuke plek gevonden in de Sassenstraat. Mooi met uitzicht op die prachtige Sassenpoort. Die staat er al sinds begin 1500, en de huizen in de Sassenstraat hebben jaartallen als 1609 en 1659 op de gevel staan. Fascinerend hoe oud dit stukje Zwolle is.. Het schijnt dat ‘mijn’ pand heel vroeger een lijnzaad molen was, waar ezeltjes om een molensteen liepen om lijnzaad pitjes te persen voor de kostbare olie. De molensteen ligt er nog.

Verder heeft er een kruidenier in gehuisd, een munten handel, en een handwerkwinkel. Maar iedereen kent het van Kunst & Klieder, de kleurrijke winkel die het de laatste jaren was. Dus Taronja wooncadeaus past wel in dit kleurrijke rijtje en gaat verder met een leuke gezellige warme en toegankelijke winkel in dit mooie pand.

Er is een kleine verbouwing gaande en uiteraard moet ik de hele handel gaan verhuizen van de Pletterstraat naar de Sassenstraat. Er komt natuurlijk leuke uitverkoop aan de Pletterstraat 1, en als iemand zin heeft om te helpen inpakken, kom gezellig langs! Als alles meezit kunnen we eind maart open maar dat laat ik zeker weten via allerlei social media kanalen.

Sassenstraat 72

De Sassenpoort Zwolle

Tot zover het nieuws en houd jullie op de hoogte met iets meer regelmaat in mijn blogs (hoop ik?) Tot later ? Diana.

Recent Posts
0
0

Start typing and press Enter to search