Taronja Tales in de Sassenstraat…

 In Uncategorized

Verhuisd! Het heeft even geduurd maar Taronja is helemaal gesetteld op de nieuwe stek. Een beetje met de stille trom vertrokken en zeker zonder fanfare heropend. Door het vreselijke Corona virus is alles anders en houden we gewoon het een en ander tegoed. De bubbels staan gewoon nog even koud in de koelkast en dat feestje komt nog wel. We hopen dat we allemaal gezond en wel, uit deze onzekere tijden komen.

Nu we met z’n allen thuis blijven, en de kinderen wat afleiding geven door tijdens de wandeling een leuke speurtocht te laten doen, is er de ‘Berenjacht’. Mensen zetten een beer achter hun raam of bij winkels in de etalage. Vandaar mijn trouwe Zotty in de nieuwe etalage van Taronja. Hij doet goed zijn best en menig kindje heeft hem al gespot. Maar ook menig ouder met de vraag of ‘Zotty’ te koop is. Nee, helaas. De beer woont al meer dan 40 jaar bij mij, en heeft al menig storm doorstaan. Veel reizen en verhuizingen meegemaakt en de oranje strikken zijn nog van een volleybal- toernooi waar Zotty de mascotte was.

Het is verrassend hoe een simpele vraag of iets te koop is, je kan terug brengen naar ‘memory lane’. Hoe het zo vanzelfsprekend was voor ons schipperskinderen om naar het internaat te gaan en dat er standaard een beer en een pop in je koffer gepropt werd. Dit was toen een andere beer; ‘Kitty’, maar ook die heeft zeker goed haar best gedaan, om troostend te zijn in moeilijke tijden en gezelschap te geven aan momenten van eenzaamheid.

Ik ben hier 6 jaar oud, en mijn moeder pakt de koffer in met uiteraard ‘Kitty’ de beer. Eronder ligt vast een pop en ander speelgoed. Eén grote koffer vol ging mee naar het schippersinternaat. Zo te zien ben ik het er niet mee eens maar om eerlijk te zijn, herinner ik mij dat niet .. misschien maar goed ook ? Geen idee wat je te wachten staat. Is wel goed gekomen hoor. Je zit met heel veel kinderen in ‘hetzelfde schuitje’, en dat is ook een vorm van verbinding.

Mensen zoeken verbinding, juist nu er zoveel beperkingen zijn en onzekerheid is. Voor mensen die juist nu heel hard werken, en voor mensen die veel onzekerheid hebben voor de toekomst. Grappig genoeg komt de ‘beer’, de ‘knuffel’ dan weer van zolder…

Blijf de beren zoeken en houd vol allemaal!!

liefs?Diana

Recent Posts
0
0

Start typing and press Enter to search