Taronja Tales

 In Uncategorized

(klik op de oranje titel voor de hele tekst)

Mooi weer! Nog steeds. En dat zag je wel heel erg goed afgelopen zaterdag toen mijn buurman ijssalon Salute de laatste ijsjes van dit jaar verkocht. Wat een lange rij mensen stond daar zeg! Zondag stonden er ook mensen voor de ijssalon, die het bericht gemist hadden dat er geen ijs meer verkocht wordt dit jaar. Heb ze maar naar die andere ijszaak gestuurd ?


Ik zal de ijsjes etende mensen tegenover mijn deur wel missen, maar we gaan dan toch langzaam richting herfst. En dan worden het vanzelf oliebollen etende mensen, maar dat duurt nog even.

 

Door die ‘zomerse’ dagen heb ik een druivenoogst van jewelste! En dat gewoon in een stadstuintje, heb je geen wijnberg voor nodig. Maar ze zijn ook wel zuur, zelfs de vogels eten ze niet…?

Maar de blaadjes kleuren toch langzaam naar rood en geel en de spinnen lijken dit jaar dikker dan ooit. Ik heb grote jongens voor mijn deur hangen, snel naar binnen, daar ruikt het lekker!

Heerlijke geuren van de geurpotten van Alessi, ontworpen door de nederlandse ontwerper Marcel Wanders.  De geurstokjes zijn in de vorm van bladeren die passen dan weer bij de seizoenen van het jaar. De bladeren zijn gemaakt van laagjes mango hout met een laagje katoen ertussen waardoor ze lang mooi blijven en lang blijven geuren. Het mooie  porseleinen potje ‘wiebelt’ , dus bij elke beweging komt er weer een subtiel vleugje seisoensgeur. Dus bijvoorbeeld de winterse geur is Brrrr…… met bergamot,lelie en musk. De zomer is Hmmm…..vijg, rood fruit en houttonen.  Er is het voorjaar Ahhh….kardamom, hyacint en vetiver; fris en delicaat. Het vierde seizoen is herfst, Grrr….wierrook, cederhout en bosmos; complex en sensueel, hmmm..o nee grrrrr….?

En er is het vijfde seizoen, beetje geheimzinnig Shhhh… Zwart potje met mooie opengewerkte bladeren met de geur van eucalyptus, roos en patchouli.

Deze mooie potten en geurkaarsen zijn zeer stijlvol verpakt en daarom zeer geschikt voor het geven als kado


Deze mooie geurverspreiders van Alessi zijn verkrijgbaar bij Taronja voor €65,00


Ik was vandaag even bij het tuincentrum en daar was het al volop kerst! Maar ik snap ook wel dat ze alvast begonnen zijn want het is een gigantisch karwei om alles op te bouwen. Ik merk het al in mijn kleine winkeltje. De dozen met kerstballen en dennetakken staan nu ook al opgestapeld tot aan het plafond maar ik ben er nog niet klaar voor, veels te vroeg!                  

Eerst gaan we een feestje vieren in November want dan bestaat Taronja 1 jaar! Leuke acties en lekkere hapjes. Maar daarover later meer?.                            Eerst heb ik deze week een leuke fotoshoot met fotografe Hester Catau, en vrijdag om 7.00 naar de tandarts. Verder zie ik jullie graag weer in de winkel aan de Pletterstraat 1 in Zwolle.

Diana ?

Recent Posts
0
0

Start typing and press Enter to search